Биография Серена Уилямс

Серена Уилямс – известния американски тенисист, който е роден на 26 септември 1981 г. в голямо семейство. Тя беше пето дете. Скоро семейството се премества в Комптън. Там тя започва да прави първите стъпки в тениса. Според броя на наградите, получени едва ли някой може да получи около него.

В самото начало
Когато семейството се премества в Калифорния, един от градовете, Серена, заедно със сестра си Винъс Уилямс започна нейните уроци по тенис. И след като стана ясно, че момичето е упорит и талантлив. От ранните си дни, тя се удари всичките си желание и постоянство. През осемте години, тя тайно от баща си се регистрирали за участие в конкурса, който след това се изправи на сестра си. По това време той е бил по-слаб от нея, така че във финалния мач загубил по-голяма сестра.

Постепенно Серена започнете да се чувствате радостта от победата, и от 14 години се превърна в професионален. Голямата подкрепа, предоставена на баща си, който е играл важна роля в живота на младите спортисти.
Серина Уилямс Напредъкът

Степента, до която тенис е добре действал, изуми всички. През 1997 г. Серена спечели силен в момент спортист Моника Селеш и Мери Пиърс, а след това на турнира на WTA в Чикаго.

През 1998 г. продължава плавно в броя на „звезди“. През същата година тя спечели Уимбълдън англичаните сред смесените двойки (партньор Макс Мирни). С него е първият в САЩ в шампионата US Open US Open.

1999 не по-малко е била успешна. Серина Уилямс бие силни състезатели и стана шампион на Откритото първенство на САЩ. Сред успехите на тази година имаше и друг показателен. Тя успя да спечели срещу опитен Щефи Граф, който преди това е бил непобедим 20 пъти подред на турнира в Индиън Уелс. През същата година до края на сезона в играта за екипа на американския тенисист носи победата на неговата страна, спечели Купата федерация.
2000 спортист донесе три победи в сингъла, както и загуба на сестра си Винъс в Уимбълдън 1/2. Но скоро последвана от победа в двойка с него, както на Уимбълдън, а след това на Олимпиадата в Сидни.

През 2001 г. имаше една неприятна случка, която се свързва с расистки коментари, следвана от Серина в бъдеще никога не е участвал в турнир в Индиън Уелс, въпреки многократните покани лидерство. Но от цялата година съм била успешна. Заедно с Винъс Уилямс печели Откритото първенство на Австралия.

През 2002 г. тя е 8 победи (включително няколко от по-старата сестра) и 2 загуби. След поредица от успешни представления американски спортист стана първият играч в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *